İnternet Bankacılığı ile kaç adet fatura ödeyebilirim?
Bankada kullandığınız hesaptan fatura ödemesi yaparken bir anda hesabınız blokeye mi alındı? Artık İnternet Bankacılığı ile fatura ödenmesine sistem izin vermiyor mu?
Eğer bu soruları soruyor iseniz muhtemelen yönetmelik gereği işlem yaptığınız Banka hesabınıza fatura tahsilatı yapılmaması için bloke kaydı işlemiştir. Peki Bankalar hesabınızdan yapılan fatura tahsilatı sonrası neden işlem kısıtı getirirler?
Bu sorunun cevabını açıklamak gerekir ise, 5411 sayılı Bankacılık Yasasının 81’inci maddesinin (1) numaralı fıkrasında yer alan “Üyeler, birliklerin statüsüne ve birlikler tarafından alınacak karar ve tedbirlere uymak zorundadır” hükmüne göre, 9 Ekim 2006 tarih ve 1013 sayılı Tebliğ yerine geçmek üzere yapılan düzenleme ile değişiklik yapmıştır.
Bankalar ile fatura ödemelerine dair yapılan herhangi bir anlaşmanız yok ise, İnternet bankacılığı, kredi kartı ve pos hizmetleri kullanımınıza kısıt getirirler. Buradaki amaç fatura tahsilatı işlemini meslek haline getirdiğiniz düşünülerek yapılan işlemlerdir.
Bireysel İnternet Bankacılığı hesabımdan kaç adet fatura ödemesi yapabilirim?
Gerçek kişiliğe sahip tüketicinin kullandığı İnternet Bankacılığı hesabından yapılan, fatura ödemesi,vergi ödemesi, kredi kartı ödemeleri, Sgk tahakkuk ödemeleri, Trafik cezası gibi Bankacılık işlemlerinde 1 ay içinde 20 adetten fazla işlem yapılması durumunda hesap hareketleriniz ve yaptığınız işlemler kontrol edilir. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra bu işi meslek edindiğiniz düşüncesi haiz olursa hesabınıza ait fatura yada diğer ödeme işlemleri durdurulur.
Ticari yani Şirket İnternet Bankacılığı hesabımızdan kaç adet fatura ödemesi yapabilirim?
Ticari kişiliğe sahip müşterilerin kullandığı İnternet Bankacılığı hesabından yapılan, fatura ödemesi,vergi ödemesi, kredi kartı ödemeleri, Sgk tahakkuk ödemeleri, Trafik cezası gibi Bankacılık işlemlerinde 1 ay içinde 50 adetten fazla işlem yapılması yada sıkça gerçekleştirilen birbiriyle bağlantılı işlemlerin olması durumunda hesap hareketleriniz ve yaptığınız işlemler kontrol edilir. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra bu işi meslek edindiğiniz düşüncesi haiz olursa hesabınıza ait fatura yada diğer ödeme işlemleri durdurulur.
Fatura üreten Kurumların İnternet sitelerinden yapılan ödeme sonrası kredi kartım kapatıldı?
Kredi kartınız ile yapılan işlemlerin kontrolü sonrası Fatura çıkaran kurumların İnternet siteleri aracılığı ile 1 ay içinde 20 adetten fazla işlem yapılması durumunda kredi kartınızın gerekli amaca uygun kullanıp kullanılmadığı kontrol edilir. Gerekli kontroller sonrası işlem kısıtlaması yada kredi kartının iptal edilmesi gibi aksiyonlar Banka tarafından alınabilir.
İş yerime aldığım pos cihazından yapılan fatura ödemeleri sonrası pos cihazım kapatılır mı?
İş yerinize bağlı bulunan pos cihazlarından Fatura ödemesi işlemlerine aracılık yaptığınız gerekli kontroller sonrası tespit edilir ise Banka,Fatura ödemesi konusunda Anlaşmalı kuruluş olmadan işlem yaptığınız için pos cihazını geri alır.
Yanlış hesaba para yatırdım nasıl geri alabilirim? yazımızı okumak için tıklayın
4 Comments
bu konu çok ucu acık bir konu örnek pos cihazını bana banka vermedi ben kendi paramla aldım bankanın bunu geri alma şansı yok ancakki pos hesabını kapatabilir
İnternet bankacılığını çok kişi hatta baya kişi kullanır bende kullananlardan biriyim ama hiç fatura ödemesi yapmadım bir gün ödeme yaparsam şayet bu yazı aklımda kalır
İnternet hesabımdan kaç adet ödeme yapılır başlığını görünce dedim yok artık limitte mi varmış ve gördüm ki limit 20 adet ile sınırlıymış aslında doğru bir uygulama
İnternet bankacılığı ile 5 fatura yatıyorum. Belli bir sınırın olduğunu da bilmiyordum zaten 20’yi de geçemem 🙂