Aracınıza park halinde çarptılar ne yapmanız gerekiyor?
Araba aldığınızda ilk yapmanız gereken Trafik sigortası ve imkanınız var ise Kasko yaptırmak olmalı diyerek sözümüze başlayalım. Eğer Büyükşehirler de yaşıyor iseniz kaza yapma ihtimaliniz yada başka bir aracın size çarpma ihtimali daha küçük yerleşim yerlerine göre daha fazla diyebiliriz. Siz ne kadar kendinize güvensenizde malum trafik koşullarında karşı tarafın hatasından kaynaklı olarak kaza ihtimali hep mevcut. Uzun yıllar kasko,trafik sigortanız var ve hiçbir kazaya karışmadınız. Fakat sizden kaynaklı olmayan bir durumda vurup kaçan yada siz yokken arabanıza vurulduğunda ne yapmanız gerekiyor.
Arabanıza siz yokken park halinde çarptıklarında ne yapmanız gerekiyor?
Arabanız park halinde otoparkta veya evinizin önünde park edip gittiğinizde yada anlık durakladığınız bir yerde aracınızın başından ayrıldığınız ve geri döndüğünüzde aracınıza başka bir araç tarafından çarpılmış yada çizildiğinde ne yapmak gerekir. Öncelikle o bölgede bulunan görgü tanığı olabilecek birileri var mı kontrol etmelisiniz.Eğer kaza anını gören ve tanıklık edebilecek birileri yok ise aracınızı park ettiğiniz bölgeyi gören bir iş yeri kamerası yada mobese kamerası var mı diye kontrol etmelisiniz. Vuran araç hakkında bir bilgi olmadığı için görüntü olması sizin için çok faydalı olacaktır. Anlık araç başından ayrılmalarda yada otopark ve park halinde tahmini saat bilgisi sizde mevcut olabileceği için kamera görüntüsü alan bir yer bulduysanız araca vurup kaçan bilgisine çok kısa sürede ulaşabilirsiniz. Tabi kamera görüntüleri iş yerine göre kayıt süreleri kısıtlı olabileceğinden durumu fark ettiğiniz ve bir kameradan vuran görüntüsünü yakaladığınız anda iş yerinden ricada bulunarak vurma anını cd ye aktarım yaparak almalısınız.
Bu şekilde tek taraflı yani 2 aracın bulunmadığı kazalarda trafik polisleri tutanak vs durumlar için gelmemekte ve iş size kalmaktadır. O yüzden kaza yaşanan yerde cep telefonu ile aracın hasar gören bölgesini ve bulunduğunuz bölgeyi de içeren resimler çekmeniz faydanıza olacaktır. Mevcut durumda aracınızdaki hasar büyük ise çekici yardımı ile aracınızı yetkili servislere yada özel servislere çektirmek gerekir. Araçta büyük bir hasar yok ise yolunuza devam ederek sigorta şirketine başvurmak için bir tutanak düzenlemeniz gerekir. Eğer biraz önce yazdığımız gibi kamera görüntüsü yada mobese görüntüsü aldığını düşündüğünüz kamera bilgisi var ise tutanağınız da hangi kamera olduğunu ve kazanın gerçekleştiği tahmini saat aralığını belirtmeniz gerekir.
Bu evrak ve kayıt eşliğinde (kayıt var ise) tutanağınızı kasko şirketine iletmeniz gerekecektir. Eğer karşı taraf yani aracınıza vurana ait elinizde bilgi var ise kasko şirketiniz karşı aracın trafik sigortasından yada kaskosundan hasar konusunda tahsilat sağlayacaktır. Aksi takdirde ekspertiz raporuna göre yapılan değerlendirmede muhtemelen kaskonuz bozularak kasko poliçenizde ilgili tamir masrafları karşılanacaktır.
Aracınızı park ettiğinizde yada anlık başından ayrıldığınız durumlarda kamera görüntüsü alan bir bölgeye park etmeniz karşılaşacağınız olumsuz durumlar tarafınıza fayda sağlayacaktır. Ufak bir kaza ise kaskonuzun bozulmasını istemiyor iseniz sanayide bu durumu halletmeniz gerekebilir.
9 Comments
Öğrendiğim iyi oldu böyle bir şey başıma gelirse uygularım.
Belli mi olur birgün bizim başımıza gelir. Neler yapabileceğimizi öğrenmiş olduk bu yazı ile.
Kasko varsa bu iş kolay Allah korusun böle kazada hasarsızlık indirimini kullanın
demin bi arkadaşın başına gelmiş çok zor durum anlattı Allah korusun
Bizim araca daha önce çarpmıştı biri.Mahkemeye kadar uzamıştı.Bilgilenmiş oldum.
çok sık karşılaştımız bir durum biz gazeteci gözü ile gördüğümüz olaylar dizisi
Ya kasko yoksa araba 10 yasinda kasko yapmiyorlar
arkadaş park halindeki araca çarpıp kaçıyorsun yazıklar olsun. İnsanlık bu kadar da kötü olmamalı park halinde çarpıyorsan koyucan kartını sonra helalleşeceksin başka türlüsü olmaz.
Kesinlikle