2019 Ramazan Bayramı Tatili Hatalı Mı Hesaplandı?
2019 yılı Ramazan Bayramı tatili hesaplaması bu yıl hatalara yol açtı diyebiliriz. Ramazan Bayramı 2019 iphone telefonlarda gösterim yapılırken 5-6-7 Haziran 2019 olarak gösterim yapılınca Bankacılık sisteminde sorunlara yol açtığını söyleyebiliriz. Ramazan ayında oruç tutulan gün sayısı 29 olunca Bayram tatilinde mesai günleri hatalı hesaplandı diyebiliriz. Telefonların dışında bir çok firma tarafından bastırılan takvimde Ramazan Bayramı hatalı olarak gösterildi..
Durum böyle olunca Bankacılık sisteminde kredi ödemeleri, kredi kartı ödemeleri, swift ödemeleri, dbs ödemeleri, yurt dışı Bankacılık işlemlerinde Ramazan Bayramı tatili 4-5-6 Haziran 2019 olmasına rağmen bazı Bankalarda ödeme süreçlerinde 7 Haziran tarihininde Bayram tatili olarak değerlendirildiği görüldü. Tatil öncesinde bu sistem hatası fark edilerek düzenlemeler yapılsa da daha önceden planlanan ödeme tarihlerinde sapmalar gerçekleştirildiği tüketiciler tarafından paylaşıldı.
Takvimde Ramazan Bayramı Hatalı Mı?
Aylar öncesinde sisteme yapılan tanımlamalarda 7 Haziran tarihi tatil olarak sisteme tanımlandığı için bir çok tüketiciye ürün bazında ödeme tarihleri 10 Haziran 2019 olarak bildirim yapıldı. Sonrasında belirttiğimiz gibi gerekli düzenleme yapılsa da tüketici haliyle ödemelerini 10 Haziran olarak planladı. Fakat hesaplamadıkları bir durum oluştu ve düzeltme yapılınca 10 Haziran olan ödemeler bir anda 7 Haziran olarak revize edildi.
- Kurban Bayramı 2019 Bankalar Noterler Açık Mı? okumak için tıklayın
- Ramazan Bayramı 2019 Bankalar Noterler Açık Mı? okumak için tıklayın
Tüketici planlarını 10 Haziran olarak yaptığı için hesap bakiyeleri müsait olmayanlar gecikmeye düşmüş oldu. Bilinçli olan ve hesaplarını takip eden tüketici Bankalara bu hatayı bildirim yaparak oluşan gecikme faizlerini ve sisteme yansıyan gecikmeleri düzeltmeleri için talep de bulundular. Fakat bu durumu fark etmemiş olan tüketici kendi hatası olmayan bu durumdan kaynaklı mağdur olmuş olabilir. Bankalar ne kadar sistemlerini düzeltmiş olsalar da arada kaçaklar oluştuğunu söylemek mümkün.
10 Haziran 2019 Bankacılık ödemesi olan vatandaş ne yapmalı? Eğer borç ödemesi 7 Haziran 2019 olan tüketici bu tarihte ödemesini gerçekleştirdi ise bir sorun yaşamadı. Fakat ödemesini 10 Haziran 2019 tarihinde yapan tüketicinin hesaplarını kontrol etmesinde fayda var. Ödemesini 10 Haziran ‘da yapan tüketici hesap hareketlerini kontrol ederek kmh’dan 7 Haziran ‘da ödeme yapılmış mı? kontrol etmesinde fayda var.
Yada kredi kartı ödemesini 10 Haziran’da yaptığı halde sistemde ödeme tarihi 7 olarak güncelleme yapılan kredi kartı varsa bir sonraki ekstresinde gecikme faizi adı altında faiz ödemek zorunda kalmış olabilir. Yada 10 Haziran tarihinde yapılacak dbs ödemesinin 7 Haziranda Banka tarafından ödeme yapılmış olduğunu görebilir. Akabinde kkb kayıtlarında da 3 gün gecikme yansıma durumu oluşmuş olabilir.
Bu tarz bir durumla karşılaşan tüketici Bankaya şikayetini ileterek hesaplarına yansıtılan faiz bakiyesi varsa iadesini talep etmesi gerekir. KKB kayıtlarına yansıyacak herhangi bir gecikme durumu oluştu ise sistemde gerekli düzeltmenin yapılmasını talep etmesi gerekir. Ramazan Bayramı hatalı ekşisözlük yazışmalarında sorun yaşayan tüketicinin sorunlarını da kontrol edebilir siniz. Bankalar tüketiciden kaynaklı olmayan bu mağduriyetin giderilmesi için gerekli yardımı sağlayacaklardır.
Bir çok Banka Ramazan Bayramı tatili hatalı hesaplandığı için düzeltmelerini daha öncesinde gerçekleştirdi. Fakat Banka tarafında da fark edilmeyen durumlarda olabileceğinden bu tarz bir sorun yaşayan kullanıcıların taleplerini bir an önce Bankalara iletmesi tüketici nezdinde faydalı olacaktır. Hesap hareketlerinizi kontrol ederek herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadığınızı kontrol edebilir siniz.
1 Comment
Evet ramazan bayramı hatalı olarak hesaplandı bir çok takvimde. Dikkatli olan vatandaş hatalı bayram günlerini fark ederek önlemini aldı sanırım